180274_D23x30DR_9

Det blir kaldere og kaldere ute og vinteren nærmer seg, skulle du eller teamet ditt ut med boret, så er det A og O for å vær forberedt på kulde for å unngå å bli stasjonær.

En viktig prioritering er å følge nøye med på temperaturen på denne tiden av året, hver dag og natt, og sikre at utstyret ikke fryser.

Tiden og kostnadene som kreves for å hindre at fryser og investeringer av frostvæsker er et fall i havet sammenlignet med for eksempel en frossen bentonittpumpe og tapte driftstimer.

Selv i pauser som lunsjpauser, vedlikeholdsavbrudd og utskifting av boreverktøy, er det fare for frysing.

 

Her har vi samlet noen tips og triks:

  • Borerigger kan utstyres med motorvarmer, faktum er at ved omtrent -15 C vil de fleste motorer ikke en gang starte uten varmeovner eller andre starthjelpemidler, og når maskinen startes, la hydraulikkoljen komme i driftstemperatur før den kjøres. Dette hjelper hydrauliske funksjoner til å fungere ordentlig.
  • Bentonittpumper og hele borevæskesystemet må skylles gjennom med frostvæske / glykol i pauser, lunsjer og lengre verktøyskift og spesielt på slutten av dagen nøye. Ved -15 til -20 C tar det 10 til 15 minutter før en gjørmepumpe fryser. Å reparere eller skifte ut en ødelagt mudderpumpe på en borerigg er kostbart både i tid og penger. Et nytt hus for en mudderpumpe eller det å måtte bytte ut hele pumpen for en liten rigg kan koste en entreprenør mye penger.
  • Under ekstreme vintertemperaturer og på lengre sikt kan entreprenører bygge midlertidige tilfluktsrom over boreriggen og blandesystemene og varme dem med elektriske eller dieseldrevne ovner. Hvis skipet ikke skal brukes i noen dager eller du ikke stoler på varmesystemet ditt, er det best å tømme all væske og fryse blandepumpen med frostvæske.
  • Helst kan alt utstyr være innendørs, men vi har ikke all luksusen. Elektrisitet som kan betjene motorvarmer / hyttevarmer, vedlikeholdsvarmer f.eks. webastos dieselovner er noen få måter å holde varmen på og få maskinen enklere i gang.
  • Bentonitt og vannslanger – Forsikre deg om at du tømmer slangene og har minst to eller tre ekstra slanger.
  • Å holde skapet i trucken ryddig og rent er nøkkelen, å skli på islagt leire eller verktøy skjer for ofte, det skal være trygt å komme inn og ut av maskinen og lastebilen.
  • Operatører, lokalister og arbeidere bør ha passende vinterbeskyttelsesutstyr, støvler, kjeledresser, hansker / votter og alt annet som trengs for å holde varmen og smidig.
  • Kunstig fett for smøring av tråder på borestenger, det er mer egnet for kaldere klima.
  • Oppbevar alle flytende borevæsker i et oppvarmet rom for å forhindre at de fryser, noe som reduserer effektiviteten til noen tilsetningsstoffer når den fryser.