På markedet i dag finnes det mange gode hjelpemidler for å effektivisere din hverdag – en av disse er minilastere. Dette er kompakte maskiner med en fornuftig størrelse som er lette å betjene, og en mye større hjelp enn mange tror. Redskapsbærerene har utallige bruksområder og de fleste bedrifter innenfor trepleie, trefelling, anleggsgartnere og liknende, vil enkelt kunne se nytten av en slik maskin i sin bedrift.

 

Vi har listet opp 7 punkter til hvordan en kompaktlaster kan hjelpe deg:

 

1. Jevne ut terrenget/hagen

Redskapsbærere er velegnet til planering og utjevning av terrenget. Ved å montere på en harley rake eller land leveler kan du enkelt planere, jevne ut eller snu jorden. Ved bruk av en minilaster slipper du timer med arbeidskraft og bruk av flere ulike maskiner.

 

2. Bære bort stokker og greiner, mate flishuggeren

Ved bruk av en gripeklo, hydraulisk roterbar eller standard for tømmer eller en kvistklo, er det enkelt å rydde opp etter trefelling. Her slipper du å bruke lang tid på å bære eller slepe stokkene.

 

3. Installere kabler og rør under bakken

Flere minilastere leveres med mulighet for en vibroplog. Denne er utmerket til å installere kabler over mindre områder. Hydraulisk boring er også et alternativ for å legge rør i et kortere strekk under bakken. Dette byr på gode gravefrie muligheter.

Auger Bor

 

4. Beskjære hekker og trær

En minilaster gir deg også muligheten til å beskjære hekk og busker, spar deg selv for tungt manuelt arbeid.

 

5. Plante trær og hekker

Ved bruk av jordborr lager man enkelt plass til trær eller hekk, helt uten å grave. Om du også velger å utstyre din minilaster med tregafler, kan du flytte trær og busker fra et sted til et annet, uten å skade materialet.

 

6. Løfte og transportere masse og annen tung last rundt på arbeidsplassen

Det finnes et utvalg ulikt utstyr til minilastere som hjelper deg med å flytte masse rundt på arbeidsplassen. Her kan du velge i snøfres, skuffe, steinskuffe, skuff med gripeklo, pallegafler, og en 4-1 skuffe.

 

7. Forberede overflaten til planting

En harv er velegnet til å vende jorden og gjøre den lettere å arbeide i, etterpå kan man montere på en landleveler til å jevne ut jorden rundt. Minilastere kan også leveres med en torvrulle som hjelper deg med å legge ut nytt underlag.

 

Det som gjør kompaktlastere unike er muligheten til å skifte ut redskapet på kort tid – en maskin egner seg til flere oppgaver på samme jobb. På grunn av den fornuftige størrelsen er det enkelt å transportere de mellom prosjektene.
Det finnes mange ulike minilastere på markedet i dag, så det kan være vanskelig å finne den som egner seg best for ditt behov.

Vi har samlet noen punkter som er nyttige å ha med seg når man henter inn tilbud i fra ulike bedrifter, men det er også viktig at dere får muligheten til å prøvekjøre maskinen før kjøp, på den måten vet dere om denne er noe dere kan trives med i hverdagen.

 

Når du skal kjøpe en ny minilaster/kompaktlaster er det viktig å tenke på:

  • Kraft, hvor mye ønsker dere å få ut av den? Hestekrefter samsvarer med prestasjon.
  • Hvor stor løftekapasitet har dere behov for?
  • Hva skal den brukes til?
  • Hva trenger dere av verktøy/utstyr til den?
  • Hva slags hydrauliske utganger trenger du? Tenk på antall utganger og L/min hydraulikkstrøm.
  • Og er den lett å vedlikeholde?

 

 

Om dere trenger hjelp til å finne riktig minilaster til deres bedrift, ta kontakt med oss på info@vermeerviking.no eller på tlf 920 38 511.

Vi har lang erfaring med kompaktlastere og kan hjelpe dere med å avdekke rett behov, hvilken motor dere trenger og utstyr.