Flishugger stubbefres minilaster vermeer

Denne uken gjennomførte vi et intervju med Victor van Deuren fra det svenske selskapet «Hälsinge Advancerad Trädfällning» (på norsk «Hälsinge Avansert Trefelling») om deres fine, gule maskinpark fra vermeer som inkluderer en BC190XL flishugger, en SC382 stubbefres og en S925TX minilaster/redskapsbærer.


Du er en ekte Vermeer-ambassadør. Hva er bra med Vermeer?

Vi er veldig Fornøyde! Vermeer Vikings service er veldig bra, det er noe vi liker. Vi kan ringe nesten når som helst med «rare» spørsmål, til og med bestille deler når som helst via e-post eller tekstmelding. Du får raske svar, det er enkelt og bra.

 
Hvilken Vermeer -maskin bruker du mest?
Vi bruker nok flishuggen og redskapsbæreren mest. Stubbefresing har økt i etterspørsel, og den brukes ofte, men ikke så mange timer som flishuggeren og redskapsbæreren . Vi bruker minilasteren med grep, bøtte, gafler og dozerblad, og det har gjort en utrolig forskjell for oss, spesielt når det gjelder ergonomi.

 
Er det noe den har gjort, eller klart som overrasket deg?
Ikke noe spesifikt, men vi hadde en minilaster fra et annet merke før og gjorde omtrent de samme oppgavene med den, men den var ikke like sterk og kraftig. Noe som virkelig har vært bra med S925TX er snørydding, der den har en stor fordel i forhold til maskinen vi tidligere hadde. Så vi har gjort dette i større grad enn før investeringen.

 
Har du hatt lignende maskiner fra andre merker, og hva synes du sammenlignet med Vermeer-maskinene?
Den andre minilasteren vi hadde veide mindre, og den gikk også på hjul, noe som gjorde at den ikke la like mange spor etter seg, men den hadde ikke samme stabilitet, kapasitet og kraft.

 
Beskriv hvordan du opplevde virksomheten din under pandemien.
Vi har ikke blitt berørt i det hele tatt når det gjelder etterspørsel – snarere tvert i mot, det er så mye å gjøre, så det føles som om det aldri vil ta slutt. Vi har heller ikke vært syke noe som er positivt. Det har virkelig blitt annerledes med pandemien, alle har vært hjemme, de vil nyte solen og ikke ha trær i veien. Så det har vært mye trefelling. I begynnelsen var vi involvert i for eksempel avskoging, men det har vi ikke tid til nå rett og slett.

 
Hvordan ser du på trepleie og fremtiden?
Håper det fortsetter slik, men og finne ansatte her med riktig kompetanse er en utfordring i denne bransjen.

 
Jobber dere mest med privatpersoner eller for selskaper?
Vi jobber nesten utelukkende med privatpersoner, men noen ganger gjør vi jobber for kommunen, den svenske kirken eller borettslag og lignende.

 
Hvor mange ansatte har dere?
Før pandemien var vi to, nå er vi fem. Vi leter kontinuerlig etter ansatte med riktig fagkompetanse, så søk gjerne!