Knuser Vermeer

Folk har måttet endre livet på grunn av pandemien, og noen som har måttet skifte til høyere gir, er selskaper innen bioenergi.

Bioenergi er en industri som stadig utvides, men nå er det ikke bare klimamålene som må ivaretas, nå må også bedriftene dekke behovene til privatpersoner, samt konsekvensene av omprioriteringene og livsmønstrene som har endret seg i forbindelse med pandemien.

Vi snakket med Klas Thornholdz, som er formann ved Maskinflisning i Laxå

men trekker seg også inn som operatør når det trengs.

Selskapet arbeider for å spalte og konvertere trematerialer til bioenergi, og deres kunder inkluderer varmeanlegg, skogbruk og sagbruk.

Fortell oss hvordan du jobber på Maskinflising.

Vi har tre stk. knusere, to trommelhuggere og fire flismaskiner i maskinparken vår. Avhengig av dimensjonen på flis kundene våre ønsker, velger vi mellom de forskjellige maskinene for å konvertere trematerialet etter behov.

… og hvordan hjelper HG6000 deg i det arbeidet?

Den lager et veldig fint materiale, og der kan du kjøre alt fra tømmerstokker til resirkulert tre gjennom. En funksjon som fungerer bra er Damage defense systemer, det har bidratt til å redusere stopptid. Hvis det for eksempel er kommet jern på transportbåndet, slår rotoren seg automatisk av.

Hva har Vermeer som appellerer til deg?

En fordel er at vi er i nærheten av reservedelslager og verksted, det er viktig.

Vermeer Viking har vært veldig god og hjelpsom når det trengs. Selve maskinen har god kapasitet, ca 1800-2200 kubikkmeter pr dag. Det er for oss optimalt. Noe som er spesielt bra er at det er mange forskjellige silediameter på lager som hjelper til med å gi kundene lettere det de krever.

Hvordan opplever du HG6000?

Generelt fungerer det bra, bare surrer og går hele tiden. Vi bestemmer selv kvaliteten etter kundens ønsker, og det er siler fra Vermeer som samsvarer det.

Tror du at spesifikasjonene til HG6000 er tilstrekkelig for dine behov?

Ja, men vi har også maskiner som kompletterer HG6000, for eksempel for større volum har vi en som er større. Vi kjører HG6000 i litt mindre volum enn til det største vi håndterer.

Hvilken type jobb synes du HG6000 er best egnet for og hvilken type materiale er HG6000 best egnet for?

Returner tre og ris, den er noen ganger litt for liten for store stubber, men det fungerer.

Hvordan ser du på bioenergiindustrien og fremtiden?

Det blir bare større og større, og det er bare mer og mer å gjøre.

Tror du at pandemien og den nåværende situasjonen har påvirket din bransje eller markedet mye?

Noe i begynnelsen. Men nå med pandemien er folk mer hjemme og renoverer / sager trær og busker. Gjenvinnings sentraler har fått et skikkelig løft. Vi drar til Gjenvinnings sentraler og knuser på stedet som deretter leveres videre til varmeanlegget.

Ris, uthus og balkonger er eksempler på hva som kastes der, som vi så tar vare på.

Hvordan tror du samarbeidet med Vermeer Viking fungerer?

Slitasjedeler er alltid 99% av tiden tilstede. De har veldig gode teknikere, fantastisk gode og hjelpsomme. Det er alfa omega i denne bransjen.

HG6000

Motor: 755 hk CAT

Spesifikasjoner / Alternativer

  • Kingpin
  • Diesel / elektrisk fremdrift
  • Vekt: 30 000 kg
  • Inngang 152 cm x 601 cm
  • Autofeed (automatisk inngang)
  • Høyde: 401 cm
  • Bredde: 250 cm
  • Lengde: 11,8 m (transport)
  • Valgfritt: Knuser eller flisetrommel
  • Skadesikring

HG6000 er en horisontal knuser med en miljømotor som er fullstendig fokusert på å produsere biodrivstoff fra alt som kan brennes, som gryn, tømmerstokker, stubber og rivingstømmer, med høy effekt.

Når denne maskinen er utviklet og oppdatert, har det vært et av målene å redusere drivstofforbruket per m3. Noe som gjør maskinen allsidig sammenlignet med andre lignende på markedet, er at knusingstrommelen kan byttes ut med en chiptrommel. Ved siden av maskinens knuseenhet er det en flistrommel som kan produsere jevnt fliset materiale, noe som er det vanligste kravet fra kjøpere.

Duplex II trommelen har en enkel og slitesterk design med hammer / slag som raskt kan byttes ut. Trommelen, som har en diameter på 79 cm, krever også mindre balansering enn andre modeller. For knusing brukes 18 slag, for knusing til større flis er det 12 kniver og 24 kniver for mindre flis.

Skjermen er symmetrisk slik at du kan snu den og dermed ha lengre levetid.

Knuseren styres eksternt, og fjernkontrollen har en rekkevidde på ca 90 meter. En annen fordel er at den har lavt støyniva slik at den kan brukes i tettere befolkede områder.