kompaktlastere Vermeer

Svenske Hellgrens Trädvård, er drevet av brødrene Gustaf og Melker, som begge har mange års erfaring innen skogsdrift, treskjæring, landskapsarbeid og byggearbeid.

På høsten investerte de i en S925TX fra Vermeer med 25 hk dieselmotor og tilbehør som gaffel og skuffe. De har allerede noen verktøy fra andre merker som de fremdeles kan bruke takket være adaptere.

Hvorfor valgte du å investere i en kompaktlastere, og hvordan hjelper det deg i arbeidet ditt?

Vi ønsket å forbedre det fysiske arbeidsmiljøet og spare på kroppen til ansatte ved å redusere unødvendig slitasje og deretter tilby et bredere utvalg av tjenester til kunder.

De har blitt mye mindre slitasje under foldearbeid og ved fjerning av røtter og lignende. Før brukte vi sekker, vogn og lastet tunge tømmerstokker for hånd.

Har du hatt eller prøvd kompaktlastere fra andre merker, og i så fall, hva er de største forskjellene?

Vi har prøvd flere forskjellige merker, kanskje 6-7 stk. Før leide vi en Avant 750 og hadde også en Avant 520.

Det vi liker med Vermeer-maskinen er at den er så kompakt i volum, sammenlignet med lignende maskiner fra andre merker. Tidligere har vi ofte blitt tvunget til å demontere porter, gjerder og lignende for å komme til eller inn i hager, og det er ekstra tid og krefter du ikke kan ta betalt for. Men S925TX er kompakt nok til å nå de fleste steder.

Vi tror vi fikk god oppfølging etter kjøpet og god service og support.

En annen ting som er en veldig åpenbar forskjell, er at denne er beltegående, noe som utgjør en stor forskjell.

Vi sier vanligvis at for en kompaktlastere er det alltid jobb … hva bruker du den mest til? og er det noe du trodde den ikke kunne brukes til, men som du likevel klarte og utføre?

Vi har stort sett brukt den med stockgrip, så vel som med avant-adaptere for da å kunne bruke alle verktøyene vi hadde fra forrige maskin, samt og låne fra bransjekollegaer. Vi har lastet mye med tømmergrepet og krokodillegrepet, og maskinen har også måttet gå litt på is når vi har hatt arbeid i elver og lignende. Da har den vært lett nok til at isen kan bære den, og lett å komme seg rundt med.

Noe vi ikke har tenkt så mye på før, men som vi har brukt mye, er å trimme hekker og busker med hakkere.

Vi har også trukket opp en Pickup med tilhenger fra en grøft, det er et fryktelig godt grep med belter og bæreevnen!

Hvordan ser du på trepleie og fremtiden?

På den positive siden kan trepleie gjøre store forskjeller økonomisk for oss. Både selskaper og private personer synes det blir stadig viktigere med rask og ryddig jobb. Det er litt det samme som for eksempel rengjøringstjeneste. Du vil at det skal være pent og ryddig, men du klarer kanskje ikke å håndtere alt selv eller vil prioritere andre ting å bruke tiden din på.

Har pandemien påvirket ditt arbeid eller din bransje?

Først i begynnelsen av fjoråret trodde vi det ville ha en negativ effekt på arbeidet, men det endte med at det ble mer positivt enn vi noen gang kunne forestille oss. Vi ble overlesset av jobber, og det ble bare mer og mer, da benyttet vi også muligheten til å investere i en ny kompaktlaster for å bli mer effektive.