Nye HG4000 G2, er en oppgradering av HG4000 i +500 Hk klasse! Større eller kommunale avfallsbedrifter, palle- og sagbruksdrift og komposteringsentreprenører vil sette pris på de reduserte kostnadene og driftskvalitetene som følger med den nye horisontale knuseren.

Maskinen er designet med tanke på europeiske markedet. HG4000 G2 er utstyrt med en ny Caterpillar 13B 536Hp (399,7 kW) motor, som letter knusing eller flising av vanskelige materialer, og at bidrar til at service og support av motoren kan støttes av Caterpillar.

HG4000 G2:n er utstyrt med flere innovative nye løsninger og oppgraderinger på bl.a. beltestramming, kontrollsystem, og enklere tilgang for service og vedlikehold. Maskinen kan velges med to transportmuligheter: Trekkstang eller King-pin.

Kontrollpanelet / displayet på den nye HG4000 er oppdatert med touch-screen, et fargedisplay og enkel tilgang til maskindata og innstillinger. Tilgang for vedlikehold/service er nå også forenklet på knuseren, takket være et oppdatert maskindesign hvor skjermene erstatter behovet for en skjerm som dekker hele båndet, samt enklere tilgang til drivbeltene for inspeksjon og service. Remstramming kan styres gjennom fjernkontrollen/kontrollpanelet, og en sensor oppdager og viser verdien av remspenningen. Hvis remspenningen er for dårlig, slår maskinen seg automatisk av.

Som med senere Vermeer-modeller, er knuseren også utstyrt med en «Thrown Object Deflector» for å beskytte området rundt om maskinen fra å bli truffet av flygende/utkastet materiale. Motstandsstålet, som muliggjør skjæring/knusing av materiale mellom knusetrommelen/spontrommelen og motstålet, har blitt redesignet for å takle den økte kraften på trommelen på maskinen, og boltdesignet reduserer tiden for service. / vedlikehold av motstålplaten.Matebordet til knuseren er designet med et sterkere stål enn forgjengeren HG4000 G1.

 • Bredde for innmatingssbord: 153 cm
 • Lengde: 4,6 cm
 • Matingshøyde: 2,3 m
 • Sterkere sliteplater av stål under matekjeden.Utmatningen sker genom ett transportband för utmatning.
 • Lengde: 6,1 m
 • Bredde: 1,2 m
 • Ca 190 m / min

HG4000 G2 er også utstyrt med et større 29 L syklonoljereservoar for hydrauliske funksjoner, reservoaret reduserer oljetapet ved hydraulisk lekkasje, før maskinen slås av.

Duplex III Knuser-trommel / Flistrommel

Vermeers patenterte Duplex III Knuser-trommel er tilgjengelig på alle maskiner i HG / TG-serien. Den er designet for å lette underholdning og redusere slitasje. Hammerne er boltet og også vendbare på trommelen, noe som sparer levetiden til trommelen og hammerene sammenlignet med ikke-reversible – sveisede hammere. Selvfølgelig kan Vermeers flistrommel også velges for HG4000, for å produsere et mer konsistent sluttprodukt som igjen kan brukes som bioenergidrivstoff. Se gjerne videolenken nedenfor for å se mer hvordan dette fungerer og fordelene med Duplex III: https://www.youtube.com/watch?v=A0HQzBSyW-w

Fjernkontroll

Fjernkontrollen til maskinen lar operatøren kontrollere mange av maskinens funksjoner opp til en rekkevidde på 91 m fra maskinen. Føreren kan justere maskininnstillingene fra et førerhus, inkludert kontroll av inngangsinnstillinger, motorinnstillinger, høyden på utgangsbeltet og mer. Klikk på linken for å se en video som forteller mer om fjernkontrollen på våre knusere: https://www.youtube.com/watch?v=xTM7r1PXCOc

Damage Defense System

Damage Defense er en innmatingsbeskyttelse for knusing og flising. Systemet er et tilvalg, som varsler for metall som er på vei til knuser-huset, og deretter stopper utmatingen før uønskede metallforemål når knuser-huset. Se gjerne denne videoen som forklarer hvordan Damage Defense-systemet fungerer: https://www.youtube.com/watch?v=k_0qTpBH7a0

HG4000 G2

Spesifikasjoner / Alternativer

 • Trekkstang / Kingpin
 • Diesel / elektrisk drev (HG4000 G1)
 • Vekt: Trekkstang 25 000 kg / Kingpin 24 000 kg
 • Inngang 1,5 x 4,6 m Auto-feed (autoinnmating)
 • HxBxL: (Transport) 4 × 2,5 × 10,7 m
 • Valgfritt: Knuser eller Flisetrommel
 • Damage Defense

Klikk her for en PDF-presentasjon av HG4000 G2: HG4000
Ta gjerne kontakt for mer informasjon om Vermeers nye HG4000!